Sufleu de cascaval cu hribi

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2014 | 11556 vizualizari

 

Am fost la cules de ciuperci, am gasit o gramada buna de hribi. Am pus la uscat dar am si folosit cativa in stare proaspata . Una dintre retetele la care le-am folosit este acest sufleu . L-am facut saptamana trecuta pe cand mi-au venit musafirii si l-am servit alaturi de o salata de fasole uscata .

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr brnaza telemea
  • 3 hribi mai mari (cam 200 gr) + 1 catel usturoi + putin patrunjel verde tocat
  • unt (pt uns formele )
  • 1 lingura faina(pt tapetat formele )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cascaval cu hribi:

Formele de sufleu le ungem cu unt si tapetam cu faina si le punem in frigider pana cand terminam de preparat aluatul .

Cuptorul trebuie incalzit la 200 grade .

Incep prin spalarea , curatarea si taierea hribilor proaspeti . Ii taiem cubulete mici .

Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare

Intr-un wok incins punem hribi , presaram putina sare (nu trebuie ulei pentru ca sarea va scoate apa din ei si se vor gati suficient); si calim . Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul verde , mai amestecam putin si dam deoparte . Trebuie sa se raceasca .

Pana se racesc hribi pregatim ouale . Separam albusul de galbenus .

Branza telemea o dam pe razatoarea mare , la fel si cascavalul . Din cascaval lasati nerazuit o parte; cat sa putem pune deasupra fiecarui sufleu 3-4 bucatele mici.

Galbenusurile de ou le amestecam cu faina si cu branza telemea razuita, precum si cu cascavalul . Omogenizam si adaugam si hribi caliti si raciti . Punem deoparte pana cand batem albusurile spuma tare cu un praf de sare .

Teoretic nu ar mai trebui adaugata sare , dar asta depinde de cat de sarata este branza telemea . Daca credeti ca trebuie mai sarat mai puneti putina sare .

Se pot adauga ierburi frantuzesti, patrunjel, busuioc etc .

Cand albusurile sunt batute bine (cam 5 minute), adaugam albusurile in compozitia cu galbenusrile si amestecam prin rasturnare, de jos in sus cu o paleta .

Scoatem formele din frigider , punem aluat in ele , sa ramana de un deget goale si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute , dupa care reducem focul la 180 grade si mai lasam cam 10 minute.

Scoatem tava punem repede cateva bucatele de cascaval pe fiecrae soufle si dam din nou la cuptor cam 2 minute .

Servim cald .

Se va lasa foarte mult pe masura ce se raceste .

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti forme mai mici atunci poate sa iasa chiar si 6 portii.

2

Se pot folosi alt soi de ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cascaval cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

30.07.2014, 16:16

super

cristeena20 1

30.07.2014, 19:04

excelent sufleul tau!!!

anca_rm 1

31.07.2014, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cascaval